Van school hoor je alleen maar goede verhalen: Je kind toont een goede inzet. Is geen hoogvlieger maar komt lekker mee. Bescheiden en soms ietsjes onzeker maar niets geks. Gewoon een heerlijk kind.

Toch twijfel je zelf of het echt wel zo goed met je kind gaat. Want, het ene moment is ze heel stil en teruggetrokken. Ze lijkt te piekeren. Het andere moment heel boos of verdrietig. Het is niet dat ze nooit blij is, maar veel minder vaak dan je zou willen.

Hoewel het dus op school prima lijkt te gaan, ontploft de bom vaak bij thuiskomst:

  • Ik doe het toch nooit goed
  • Ik moet beter mijn best doen
  • Wat ben ik toch een stomkop

Je gunt je kind dat het niet meer op de tenen hoeft te lopen en de lat lager legt voor zichzelf. Je wil dat je kind begrijpt dat fouten maken mag, dat ze negatieve gedachtes om kan zetten in positieve. Dat hulp vragen oké is. Dat ze inziet hoe mooi ze is en boven alles dat ze weer meer blije momenten heeft. Meer ontspannen is.

En dat kan! Laat mij jullie begeleiden zodat je kind de lat op EIGEN hoogte gaat leggen. Zodat je kind steeds meer in contact met het eigen lichaam komt te staan, en het zelfvertrouwen groeit. Zodat zij op school weer de rust vindt en – ontspannen – de resultaten haalt die bij haar passen. En daarna natuurlijk alle tijd om gewoon te spelen met vriendjes en vriendinnetjes, zoals het hoort.

 Opbouw traject

Het kennismakingsgesprek vindt plaats bij mij in de praktijk en duurt een half uur. Hierin kijken we wat ik voor jullie kan betekenen. Dit kennismakingsgesprek duurt 30 minuten en is gratis.

Wanneer je verder wilt, plannen we een intakegesprek. Hierin maken we nader kennis met elkaar en bespreken we de zorgvraag. Hierbij is jullie kind niet aanwezig.

Daarna ga ik drie sessies met jullie kind aan de slag. Tijdens de eerste sessie bespreken we waar jullie kind tegenaan loopt en dat is leidend voor de komende sessies.

Na die eerste drie sessies vindt weer een oudergesprek plaats. Daarin evalueren we de afgelopen sessies en kijken we samen hoe het nu gaat.  En of het nodig is om een nieuwe sessie te plannen.

Alle sessies duren 60 minuten.

Werkwijze

Als kindercoach ben ik er tijdens de sessies helemaal voor jullie kind, en ik kijk op dat moment wat jullie kind nodig heeft. Ik gebruik geen vaste methodieken, want dan heb ik het gevoel dat ik de methode volg en niet jullie kind. Jullie kind bepaalt welke weg ze gaat bewandelen, ik wandel mee en haal er de op dat moment juiste werkvorm erbij. Dit kan van alles zijn: een gesprek, een spel, het maken van een collage, tekenen of een wandeling in het bos.

Van jullie als ouders vraag ik om jullie kind in alle opzichten te supporten en in haar te geloven. Zo helpen wij jullie kind samen naar de beste versie van zichzelf.

Praktisch

Mijn praktijk is open op de maandag, dinsdag en woensdag. We kijken samen welk moment het beste uitkomt voor de sessies. Alle sessies zijn bij mij in de praktijk. Een sessie kost 60 euro. Dit is inclusief BTW.

Is het tijd voor een pas op de plaats? Willen jullie graag weten wat er nu precies speelt bij jullie kind? Is het tijd voor meer ontspanning en zelfvertrouwen? Bel mij dan voor een kennismakingsgesprek!