Hoe cliché ook, als kind al zorgde ik ontzettend graag voor anderen. Het maakte mij blij als andere mensen het fijn hadden.

Ik vond dit fijn, maar er was ook een keerzijde. Ik ging namelijk heel makkelijk mee in de mening van andere mensen. Ik was als een vis die meezwom met de rest van de school: wat ik zelf vond en voelde, dat deed er niet toe. Kortom, ik vergat nogal eens mijzelf.

Emoties? Die drukken we de kop weer in. Even bij de pakken neerzitten? Nee hoor, we gaan gewoon door. Hup, leg de lat zo hoog mogelijk. Hierdoor heb ik verschillende momenten gekend waarop mijn batterij leeg was. Dat ik moe en op was.

Toen kwam op een dag het moment dat ik overspannen raakte en letterlijk stil kwam te staan. Mijn lichaam gaf duidelijk aan dat het tijd was voor verandering. Het was tijd dat ik minder naar mijn hoofd en meer naar mijn lijf ging luisteren. Wat wilde IK nu eigenlijk? Ik leerde dat mijn emoties er mochten zijn. Ik leerde hoe mijn lichaam werkte en wat het mij te vertellen had. En ik leerde wat mindfulness daarin kon betekenen. De kindercoachopleiding bracht alles samen: dit is wat IK wilde.

Ik leerde het leven in mijn eigen tempo wandelen. Ik legde die enorm hoge lat aan de kant. Weet je hoe goed dat voelde? En dat, dat gun ik iedereen.

Ik geloof namelijk dat kinderen en jongeren die zich bewust zijn van hun eigen kunnen en kwaliteiten en in contact zijn met zichzelf sterker in hun schoenen staan op hun levensreis.

Ik gun hen dat ze:

–  luisteren naar hun verlangen

–  leven vanuit hun hart

– durven voelen wat ze voelen

– zich uiten zoals ze zijn

 Dat vormt de basis van mijn kindercoachpraktijk: Samen pas op de plaats maken. Luisteren en horen wat je verlangen is, wat je kwaliteiten en mogelijkheden zijn. Zodat je zelfvertrouwen gaat groeien. Zodat een kind in zichzelf gelooft en stevig in de schoenen staat in onze turbulente wereld.

Oh ja, en ook nog wel leuk om over mij te weten: Ik ben vrolijk en hou van humor en vind het dan ook heerlijk om lekker te lachen😊 Dat doe ik ook met de kinderen en ouders in mijn praktijk. Want door samen plezier te hebben ontstaan de mooiste dingen.

Vind je het tijd dat je kind de lat voor zichzelf lager gaat leggen en dat hij/zij gaat inzien hoe mooi hij is? Neem dan contact met mij op voor een gratis kennismaking.